Heerlijk vakantieverblijf in de Auvergne

Chez le Pré ligt op 2 ha grond, met een wei, fruitbomen, een tuin, een vijver en een 5m Ø zwembad. Eén ruim terras op het oosten met ochtendzon, het andere terras op het westen (middag- en avondzon) met een schitterend uitzicht over het dal. Grote eeuwenoude eiken accentueren de tuin en de omgeving.

Het is een uniek plekje, gelegen in een buurtschap van het departement Allier. 

Chez le Pré ligt 8 km van Lapalisse, 5 km van Trézelles, aan een zijweggetje van de D32, die loopt van Servilly naar Montaigu le Blin. Vichy ligt op 20 km afstand en Parijs op 350 km ten noordwesten. Het departement Allier, is met de Montagne Bourbonnaise, onderdeel van de regio Auvergne. Deze regio ligt in het midden van Frankrijk en is ook bekend als het Massif Central.

Kortom, een lekkere plek om een luie of actieve vakantie te houden. Voor wie van tuinieren houdt, is er altijd wel één en ander te doen. In en bij het zwembad en de vijver of onder één van de oude eiken is het heerlijk zonnen of luieren.

Menig winter biedt genoeg sneeuw voor langlaufen of skiën in het Montagne Bourbonnaise. Op 50 km van ons huis zijn enkele kleine skipistes en loipes (La Loge des Gardes), bij Besse en Mont-Dore (op 120 km afstand) is een volwaardig alpine skigebied.